Spotkanie opłatkowe w Kłosowie

Spotkanie Opłatkowe w Częstocicach

Wspólne kolędowanie oraz podsumowanie projektu  “Rozwińmy Skrzydła z Fundacją Atena”

Zajęcia w Jutrzynie

Kolędy i Pastorałki we Wrocławiu – fotorelacja z dnia 14.12.2016

Pierwszy Przegląd Muzyczny Zespołów Seniorskich w Wiązowie – fotorelacja

II Debata “OPIEKA MEDYCZNA DOLNOŚLĄSKICH SENIORÓW”

Dnia 16.11.2016r w Centrum Medycznym Dobrzyńska odbyła się II Debata, zorganizowana przez Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego poświęcona dolnośląskim Seniorom. Naszą fundacje reprezentowała 17 osobowa grupa Seniorów ze Skrzydlatego Uniwersytetu Fundacji Atena.
Niespodzianką dla wszystkich podczas spotkania był występ zaprzyjaźnionej z naszą fundacja Międzynarodowej Grupy Operowo-Operetkowej Sonori Ensemble, która potrafi wprowadzić niezwykły klimat w każdych warunkach i dla każdego słuchacza.
15042063_1805545443025707_6702205459945842539_o Czytaj dalej

Międzypokoleniowe warsztaty ceramiczne

Wraz z nowym rokiem szkolnym rozpoczęliśmy nowy cykl działań polegający na współpracy międzypokoleniowej. W warsztatach ceramicznych odbywających się w – Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Jaworowie, w których biorą udział zarówno Uczniowie z SP Jaworów jak i Seniorzy z naszego Skrzydlatego Uniwersytetu, powstająpierwsze symbole zbliżającego się I Przeglądu Muzycznego Zespołów Seniorskich w Wiązowie. Wyklejone z gliny prace zostaną wypalone i szkliwione w pracowni pani Ela Janczak-Wałaszek. Efekt końcowy tej wspólnej pracy pokażemy już wkrótce !

Wyjazd do Centrum Seniora w Legnicy

W ramach projektu “Rozwińmy Skrzydła z Fundacją Atena”, zabraliśmy Seniorów z gminy Wiązów do Centrum Seniora w Legnicy, działającego przy Legnickim Centrum Kultury. Wyjazd miał na celu wymianę doświadczeń oraz integrację z działającymi tam Seniorami.
Było wspólne śpiewanie, tańce i rozmowy przy kawie. Odwiedziliśmy również odbywający się tam tzw. “Babski targ”, polegający na wymianie między sobą garderoby, biżuterii oraz książek.
Z pozytywnym nastawieniem i uśmiechami na twarzach, “wesołym autobusem” wróciliśmy bogatsi o nowe doświadczenie i gotowi do nowych wyzwań.
Bardzo serdecznie pragniemy podziękować wszystkim Uczestnikom za udział w spotkaniu i ogromne zaangażowanie, a za pomoc w organizacji w szczególności dziękujemy Elżbiecie Chucholskiej, Ryszadowi Wanat oraz Zofii Hanuszewicz-Drozd.