Spotkanie opłatkowe w Kłosowie

Spotkanie Opłatkowe w Częstocicach

Wspólne kolędowanie oraz podsumowanie projektu  “Rozwińmy Skrzydła z Fundacją Atena”

Zajęcia w Jutrzynie

Międzypokoleniowe warsztaty ceramiczne

Wraz z nowym rokiem szkolnym rozpoczęliśmy nowy cykl działań polegający na współpracy międzypokoleniowej. W warsztatach ceramicznych odbywających się w – Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Jaworowie, w których biorą udział zarówno Uczniowie z SP Jaworów jak i Seniorzy z naszego Skrzydlatego Uniwersytetu, powstająpierwsze symbole zbliżającego się I Przeglądu Muzycznego Zespołów Seniorskich w Wiązowie. Wyklejone z gliny prace zostaną wypalone i szkliwione w pracowni pani Ela Janczak-Wałaszek. Efekt końcowy tej wspólnej pracy pokażemy już wkrótce !

Wyjazd do Centrum Seniora w Legnicy

W ramach projektu “Rozwińmy Skrzydła z Fundacją Atena”, zabraliśmy Seniorów z gminy Wiązów do Centrum Seniora w Legnicy, działającego przy Legnickim Centrum Kultury. Wyjazd miał na celu wymianę doświadczeń oraz integrację z działającymi tam Seniorami.
Było wspólne śpiewanie, tańce i rozmowy przy kawie. Odwiedziliśmy również odbywający się tam tzw. “Babski targ”, polegający na wymianie między sobą garderoby, biżuterii oraz książek.
Z pozytywnym nastawieniem i uśmiechami na twarzach, “wesołym autobusem” wróciliśmy bogatsi o nowe doświadczenie i gotowi do nowych wyzwań.
Bardzo serdecznie pragniemy podziękować wszystkim Uczestnikom za udział w spotkaniu i ogromne zaangażowanie, a za pomoc w organizacji w szczególności dziękujemy Elżbiecie Chucholskiej, Ryszadowi Wanat oraz Zofii Hanuszewicz-Drozd.

Zajęcia operowo-operetkowe

W ramach projektu “Rozwińmy Skrzydła z Fundacją Atena”, grupa Seniorów z gminy Wiązów bierze udział w w różnych warsztatach muzyczno-terapeutycznych. Jednym z nich są zajęcia operowo-operetkowe prowadzone przez Izabela Strzelecka i Agnieszka Drożdżewska.
Muzyka operowa, w świat której Przedstawicielki znanej Międzynarodowej Grupy Operowej Sonori Ensemble, wprowadzają naszych Seniorów, to nie tylko wspaniała przygoda, ale również poznawanie własnych możliwości i przełamywanie barier.
Od dawna wiadomo, że muzyka nie tylko “łagodzi obyczaje”, ale również działa pozytywnie na nasze samopoczucie i dodaje życiowej energii,
zwłaszcza, że wiedza, jaką nabywa nasz zespół “Skrzydła Ateny”, płynie od ludzi posiadających ogromne doświadczenie i pasję do muzyki.

14681089_1792487167664868_7205340539445008317_o Czytaj dalej